Kind noch Kraai

KIND NOCH KRAAI

KIND NOCH KRAAI is een kort Russisch sprookje over het meisje Petrovna. Een spannende voorstelling voor iedereen van 9 jaar en ouder! Te zien van 14 jan t/m 11 feb 2011 in Nederland en België.

“Mijn hart barstte bijna uit elkaar: zondag, circus, thee drinken… in mijn fantasie had mijn ware liefde mij ook altijd zonder blikken of blozen vastgepakt. Hij liet me twee kaartjes zien, rang loge, en vroeg of ik ze wilde bewaren. Ja, ja, ja, ja, ja, en ik pakte de kaartjes voorzichtig, alsof ze van porselein waren, legde ze onder mijn hoofdkussen en beleefde mijn gelukkigste nacht.”

KIND NOCH KRAAI is een kort Russisch sprookje over het meisje Petrovna dat het hart van haar grote liefde Pjotr Aleksandrovitsj dreigt kwijt te raken, door een gemene streek van haar tante Anna Pavlovski. In een poging het tij te keren verandert zij in een kraai.

Een spannende voorstelling voor iedereen van 9 jaar en ouder!

CREDITS

tekst en regie Hans van den Boom spel Eran Ben-Michaël , Floor van Berkestijn , Victoria Osborn muziekTim van Berkestijn decor Hans van den Boom techniek Gerco Kolthof verkoop Stip Theaterproducties (www.stipproducties.nl)

 

De pers over Kind noch Kraai

“Regisseur Hans van den Boom schreef een gedurfd verhaal dat niet onder doet voor de volkssprookjes van de gebroeders Grimm. Het laat zien dat kinderen in de knel niet alleen zielig zijn, maar innerlijk ook razend van woede. En dan is een duister sprookje vol wraakfantasieën een dankbare uitlaatklep. Wat moet je anders, als niemand je helpt en je ‘kind noch kraai’ hebt?” Trouw 2006 / Anita van Twaalfhoven